Feiten die u moet weten over muziek en muzikanten

Of ze nu een klassieke achtergrond hebben of beïnvloed zijn door jazz, rock, hiphop of andere unieke muziek, de meeste succesvolle muziekartiesten delen dezelfde droom: een onvergetelijk icoon in de muziekindustrie worden en het gezicht van populaire muziek onderweg. Een van de meest interessante dingen hierover is dat er eigenlijk talloze legendes en mythen zijn over hoe deze legendes tot stand kwamen. Veel mensen hebben zelfs hun eigen persoonlijke favorieten als gezichten van enkele legendarische muziekartiesten. Dus wat zijn enkele van deze legendes? Wie is er echt verantwoordelijk voor sommige van deze ongelooflijke prestaties?

Een van de belangrijkste vroege legendes over muziekartiesten was het feit dat sommigen van hen eigenlijk als conciërges in een studio begonnen. Als je goed genoeg zou luisteren, zou je merken dat de meer getalenteerde spelers in scholen of kerkzalen begonnen op te treden om opgemerkt te worden. Het bekendste voorbeeld hiervan is Enrico Puccini. In feite belandde hij in de rol van de “tennisser” in een van Mozarts operaproducties.

Lucide dromen is ook een ander zeer beroemd feit over muziekartiesten. Lucide dromen kan worden gedefinieerd als dromen terwijl je bewustzijn volledig wakker is. Lucide dromen kan iedereen op elk moment en met iedereen in elke fase van hun leven overkomen. Als een ervaren muzikant lucide kan dromen, dan heeft hij of zij het hoogste niveau van vaardigheid in welke vorm van kunst dan ook waarin ze zich specialiseren. Lucide dromen is een fenomeen dat veel wetenschappers nog steeds proberen te begrijpen. Het kan ook worden omschreven als de staat van hoog bewustzijn of lucide dromen die naar believen kan plaatsvinden, onder volledige controle, en soms zelfs als je je helemaal niet bewust bent.

Een andere populaire mythe is dat Beyonce Knowles de eerste muzikale artiest was die sociale media in hun uitvoeringen opnam. Veel experts hebben er echter op gewezen dat Radiohead de eerste artiest was die sociale media gebruikte. Hun lied uit 1996, Creep, bevatte een regel “Geef een beetje ruimte voor iemand / voel je vrij om te verzamelen en te verzenden.”

Dit citaat verwijst eigenlijk naar het muziekgenre waar Beyonce het meest bekend om staat. Veel mensen denken dat dit betekent dat ze alleen popmuziek maakt, terwijl dit in feite niet waar is. Voordat albums van haar laatste paar albums te koop waren op iTunes, trad ze met haar band op op feesten en andere evenementen. De iPods die ze nu gebruikt zijn veel kleiner dan degene die ze in het verleden gebruikte, en er zijn geen verplichtingen aan verbonden. In feite zijn er tegenwoordig nog genoeg zalen waar ze kan optreden zonder versterkers of drums te gebruiken. Dit bewijst dat de originele regel van Creep naar haar muziek verwees, niet naar haar uiterlijk.

Een andere populaire mythe over artiesten is dat ze een creatie zijn van hun dagelijkse werk. Veel mensen geloven dat dit soort muzikanten veel meer geld verdienen dan ze zouden verdienen als ze in een restaurant zouden werken. Het is waar dat sommige artiesten rond hun dagelijkse baan werken door overdag demo-opnames en oefensessies te doen. Maar anderen hebben een carrière als artiest en werken hun hele leven aan hun muzikale ambacht. Dit maakt ze erg rijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *